Ilma-aseammunta

 

Ilma-aseammunta

 

Yleistä

Ilmapistoolilla ja Ilmakiväärillä ammutaan 10 metrin matkalta ja radat ovat yleensä sisäratoja. Sarjajaot perustuvat ikäluokkiin ja miehet / naiset kilpailevat omissa sarjoissaan.

Harrastuksena ammunta on varsin turvallista ja varsinkin ilma-aseet, oikein käsiteltynä kaikkein turvallisimpia. Luodin tarvitsema energia tuotetaan ainoastaan paineilmalla tai jousivoimalla. Näin ollen ilma-kivääri on mitä mainioin tapa aloittaa tutustuminen ampumaharrastukseen.

Ampuminen vaatii keskittymistä ja pitkäjänteisyyttä. Kilpailuissa aikuiset ampuvat 60 kilpalaukausta, eikä yhtäkään "karkulaista", eli sivuun mennyttä osumaa saa uusia. Näin ollen kova keskittyminen kerta toisensa jälkeen saa kyllä muut asiat unohtumaan ja myös siksi harrastus on mainio stressin karkottaja.

Nuorisotoiminta

 

Seurallamme on useita ilmakiväärejä lajiin tutustumista varten ja ne ovat harjoituksissa käytettävissä. Lauantaisin on mahdollisuus tutustua ohjatusti harrastukseen. Ilmakivääri painaa n.5 kg, mutta nuorimmat ampuvat vielä tuelta, joten sopiva mukaantuloikä lienee noin 10-12 v. Syksyisin järjestetään lisäksi ampumakoulu nuorille.

Kokemuksen karttuessa ja innon kasvaessa voi liittyä seuraan ja osallistua muille harjoitusvuoroille. Viikkovuoroilla harjoittelu on itsenäistä, joten aivan nuoremmat tarvitsevat tällöin huoltajan mukaantulon.

Suomen Ampumaurheiluliiton sivuilla on varsin kattava esittely nuorisotoiminnasta. Harrastus sopii yhtä hyvin tytöille kuin pojillekin.

 

Ampumarata

Saimme syksystä 2004 alkaen käyttöömme tilat Tuusulan uuden uimahallin alakerrasta. Käytössämme on 20 paikkainen ilma-aserata.