Seuran esittely

Linkkejä

 

Keski-Uusimaan Ampumaseura

  • Perustettu 1931
  • Suomen Ampumaurheiluliiton (SAL) jäsenseura
  • Jäseniä noin 200. Pääosin alueelta Tuusula, Kerava, Järvenpää
  • Koulutus, harjoittelu ja kilpailutoiminta tapahtuvat kivääri-, pistooli-, ja riistamaalijaostojen puitteissa.

 

Toiminta-ajatus

Yleistavoitteena on ampumaurheilun edistäminen ja kehittäminen sekä alan tietouden levittäminen Keski-Uudellamaalla. Lisäksi yhdistyksen tavoitteena on toimia ampumaurheilun harrastajien ja kilpailijoiden taitojen kehittäjänä ja heitä kokoavana organisaationa.

Toiminta perustuu yhdistyksen voimassaoleviin sääntöihin ja SAL:n toimintasuunnitelmiin.

Tavoitteet

Koulutustavoitteena on valmentaja-, tuomari- sekä lajikoulutuksen toteuttaminen seurassa ja osallistuminen liiton järjestämiin koulutustilaisuuksiin. Tavoitteena on saada seuraan uusia tuomareita sekä valmentajia.

Kilpailutavoitteena on saada mahdollisimman suuri edustus sekä Suomen mestaruus, että aluemestaruuskilpailuihin eri lajeissa eri sarjoihin. Lisäksi osallistutaan mahdollisuuksien mukaan SAL:n järjestämiin seurasarjaotteluihin ruuti- ja ilma-aseilla. Osallistumisaktiviteettia pyritään ylläpitämään seuran omilla kilpailuilla.

Mitä maksaa

 

 

Kustannukset jäsentyypeittäin
JäsentyyppiLiittyminenJäsenmaksu

    Kausikortti kaikki/ruuti/ilma

Aikuinen

70 €

40 €

50/25/35 €

Nuori alle 20v

20 €

15 €

0/0/0 €

 

Liittymismaksu siis vain liityttäessä. Jäsenmaksu sisältää SAL:n toimittaman Urheiluampuja lehden vuosikerran. Jokainen jäsenmaksunsa maksanut seuran jäsen voi lunastaa kausikortin, jolloin hän on vapaa kaikista osanottomaksuista seuran kilpailuissa.
Ilman kausikorttia ampuvilta peritään osanottomaksu:

  • Aikuiset ruutiaseet/ilma-aseet 5/5€
  • Nuoret ruutiaseet /ilma-aseet 0/0€

Kilpailtaessa seuran ulkopuolisissa tai useamman kuin kahden seuran kilpailuissa, ampujalla on oltava voimassa oleva kilpailulisenssi. Suoritus menee SAL:lle ja sisältää vakuutuksen.

Toiminta

Toiminta jakaantuu siis kesän luotilajeihin ruutiaseilla, jonka jälkeen lyhyt tauko, ennen talven Ilma-asekautta.

Harjoittelu- ja kilpailupaikkoina on kesällä Mäntsälän ampumaradat Hirvihaarassa sekä talvella Tuusulan uimahallin alakerrassa ilma-aserata (sisätiloissa). Seuran sisäisissä kilpailuissa noudatetaan SAL:n sarjajakoja.

Seuran jäsenille ja lajiin tutustuville järjestetään ampumaharjoitustilaisuuksia. Eri lajeissa järjetään mestaruuskilpailut, sarjakilpailuja, tasoituskilpailuja sekä kilpailuja muista kiertopalkinnoista.

Ulkoradan kilpailuohjelma pyritään julkaisemaan maaliskuun aikana. Ilma-asekausi alkaa syksyllä lokakuun alusta, jatkuen maaliskuun loppuun.

Lisäksi osallistutaan tarjottuihin seuraotteluihin ja kunnan järjestämiin tilaisuuksiin toiminnan ylläpitämisen parantamiseksi.

Seuran toiminnasta päätetään sääntömääräisissä kevät- ja syyskokouksissa. Syksyllä, ennen talvikauden aloitusta, pidetään perinteikäs saunailta.

Nuorisotoiminta

Ampumaharrastus on hyvä aloittaa ilma-aseilla, joten nuorisotoiminta keskittyy talvelle.

Seuralla on ilmakivääreitä aloittelevien kokeiltavaksi ja käyttöön. Lauantain tilaisuus järjestetään valvottuna, jolloin opastetaan nuoria ja aloittelevia ampujia. Kiinnostuneilla nuorilla on lisäksi Kimmo Loposen vetämät harjoitukset maanataisin klo 18 - 20.

Tiedotus

Sekä ulkoiseen, että seuran sisäiseen tiedottamiseen kiinnitetään huomiota ampumaurheilutietouden lisäämiseksi.

Talous

Seuran talous perustuu pääasiassa jäsenmaksutuloihin.